Recepten

Recept

Recept

BGE kikkererwtenburger

BGE kikkererwtenburger

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Olijfolie
Sjalot, fijngesnipperd
knoflook geperst
Kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
Courgette, geraspt en uitgeknepen
Wortel, geraspt
Bos koriander, de blaadjes
Limoensap
Ei
Paneermeel
Peper en zeezout

Voorbereiding

  1. Fruit sjalot en knoflook in 1 el olijfolie.
  2. Doe de kikkererwten, courgette, wortel, koriander, ei en limoensap in een keukenmachine. Roer er in een kom het paneermeel doorheen en voeg de gefruite knoflook en sjalot toe.
  3. Maak van dit mengsel 6 burgers, pak ze per stuk in folie en leg een uur in de koeling.
  4. Stook de BGE op tot 160°C en vet het rooster in met olijfolie.

Bereiding

  1. Bak de burgers om en om, 4 minuten per kant.

Serveer op een broodje met garnituur en saus.