Recepten

Recept

Recept

Gamba’s met pesto van koriander

Gamba’s met pesto van koriander

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Gepelde gamba's
Yoghurt

Marinades / sauzen

Bosje koriander
knoflook
Pijnboompitten
Gemalen komijn
Olijfolie

Voorbereiding

  1. Verwarm de BGE met de Cast Iron Grid tot 220 °C.
  2. Pluk intussen voor de pesto de blaadjes van de koriander en pel de knoflook. Maal met de overige ingrediënten voor de pesto tot een smeuïg geheel.
  3. Meng de gamba’s met twee derde van de pesto. Neem een aantal vleespennen en verdeel en rijg de gamba’s eraan. Roer voor de yoghurtdip de overige pesto door de yoghurt en voeg zout naar smaak toe.

Bereiding

  1. Leg de gambaspiesjes op het rooster van de Big Green Egg. Sluit de deksel en gril ze 2,5 minuut. Keer de spiesjes en gril nogmaals ongeveer 2,5 minuut.
  2. Neem de spiesjes van het rooster en serveer met de yoghurtdip.