Recepten

Recept

Recept

Mosselen met wasabi

Mosselen met wasabi

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Mosselen
knoflook
tijm
rozemarijn
Wasabi
Sojasaus
Olijfolie
Zak mossel- of soepgroenten á 400 g
Witte wijn of 1 flesje bokbier
Takjes platte peterselie
kervel
Pijpjes bieslook
Crème fraiche

Voorbereiding

  1. Verwarm de Big Green Egg, met het standaard RVS rooster, tot 220 graden. Controleer intussen de mosselen op kapotte en open schelpen en gooi weg en spoel de gave exemplaren in een vergiet onder koud water af.
  2. Pel de knoflook en hak deze fijn. Ris de blaadjes van de tijm en naaldjes van de rozemarijn en hak ook deze fijn.
  3. Roer de wasabi door de sojasaus.

Bereiding

  1. Verwarm de olijfolie in de Paella Grill Pan op het rooster van de EGG. Wacht tot de olie zeer heet is.
  2. Voeg de groenten en de knoflook toe, bak enkele minuten en voeg dan de fijngehakte kruiden en de mosselen toe.
  3. Blus af met de witte wijn of het bokbier en het mengsel van sojasaus met wasabi.
  4. Sluit de deksel van de EGG en gaar de mosselen ca. 5 minuten tot de schelpen goed open staan.
  5. Pluk intussen de blaadjes van de peterselie en kervel en hak fijn en knip de bieslook fijn. Meng door de crème fraîche.
  6. Serveer de mosselen met de crème fraîche en eventueel met brood.