Recepten

Recept

Recept

Noedels met gamba’s en kip

Noedels met gamba’s en kip

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Grote gamba's
Oestersaus
Sojasaus
Mosterd
Gembersiroop
Kippendijen
Sugar snaps
Paksoi
Gemberwortel
Teentjes knoflook
Spaanse peper
Bosuitjes
Bosje koriander
Eiernoedels
Plantaardige olie
Taugé
Sesamzaad

Benodigheden

Cast Iron Grid
Cast Iron Griddle Half Moon

Voorbereiding

  1. Verwarm de Big Green Egg, met de Cast Iron Grid en de Cast Iron Griddle Half Moon met de gladde kant naar boven, tot een temperatuur van 160°C.
  2. Pel intussen de gamba’s, halveer ze in de lengte en verwijder het darmkanaal.
  3. Meng, voor de marinade, de oestersaus, sojasaus, gembersiroop en mosterd met een garde door elkaar en schenk er druppelsgewijs en al kloppend de olijfolie bij.
  4. Halveer de kippendijen, leg ze in een schaal en meng met tweederde van de marinade.
  5. Haal de sugar snaps af en halveer ze. Was de paksoi en snijd in reepjes. Schil de gemberwortel en rasp fijn en pel en hak de knoflook. Verwijder het zaad van de peper. Snijd de peper en bosui in dunne ringetjes en de koriander grof. Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking, spoel met koud water na en laat uitlekken.

Bereiding

  1. Laat de kippendijen uitlekken. Bestrijk de Cast Iron Griddle Half Moon met de plantaardige olie en bak de kippendijen aan beide kanten bruin.
  2. Bak de gamba’s 1 minuut mee en voeg de peper, gemberwortel en knoflook toe.
  3. Schep om en voeg de sugar snaps, paksoi en bosui toe. Schep opnieuw om en meng de noedels erdoor. Sluit de deksel en verwarm 1 minuut.
  4. Blus af met de resterende marinade en meng de taugé erdoor.
  5. Schep het gerecht op een schaal en bestrooi met het sesamzaad en de koriander.