Recepten

Recept

Recept

Pizza napoli

Pizza napoli

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

30 min rusttijd

Bereiding

Ingrediënten

Bloem
verse gist
Lauwe melk
Olijfolie
Snufje zout
Tomatenbedje
Ansjovis
Zwarte olijven
Oregano
Basilicum
Peper en zout
Mosselen
Eventueel andere schelpdieren

Benodigheden

Non- stick pizza pan
Pizza steen
Pizza schep
Mengkom
Cast Iron Grid

Voorbereiding

  1. Doe de bloem in een mengkom. Maak er een kuiltje in. Strooi een snuifje zout op de kanten (gist en zout mogen niet rechtstreeks met elkaar in aanraking komen).
  2. Los de gist op in 2 dl lauw water en giet in het kuiltje. Giet er wat lauwe melk bij en begin te kneden. Voeg beetje bij beetje melk toe, totdat alle bloem in het deeg verdwenen is. Kneed tot een elastisch deeg, dat net niet aan de vingers kleeft. Indien nodig, voegt u nog wat lauw water toe.
  3. Haal het deeg uit de kom. Bestrooi uw werkblad met wat bloem en kneed het deeg nog eens goed.
  4. Bedek het deeg met een vochtige doek en laat het 30 min. rusten op kamertemperatuur.
  5. Verhit de Big Green Egg met convEGGtor, rooster en pizza steen tot 320 graden.

Bereiding

  1. Bestrooi uw werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in 2 bollen, die u elk apart verder kneedt.
  2. Rol het deeg fijn uit (2 à 3 mm). Strooi wat bloem over de pizzasteen en leg het pizzadeeg erop. Maak met de vingertoppen een ietwat dikkere boord aan het deeg en strijk het deeg in met olie. Prik er gaatjes in met een vork.
  3. Beleg het pizzadeeg met een bodempje tomaten en schik de rest van de ingrediënten erop.
  4. Laat de pizza 3 minuten bakken op de pizza pan op het rooster in de Egg.Eet smakelijk!