Recepten

Recept

Recept

Pizza Pescatore

Pizza Pescatore

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Gepureerde tomaten
Theelepel oregano
Verse basilicum
knoflook
Verse basilicum
Eetlepel olijfolie
Calamares ringen
Garnalen
Mosselen
Vongole
Kokkels

Benodigheden

Cast Iron Grid
Plate Setter
Non- stick pizza grill pan
Pizza spade

Voorbereiding

  1. Strooi bloem op het werkblad oppervlak, en kneed het bolletje deeg zachtjes met je handen. Strijk met een deegroller het deeg  glad, tot een schijf met een diameter van 35cm.
  2. Verhit de BGE met rooster tot 320 graden.

Bereiding

  1. Vul de pizzabodem met: 80g gepureerde tomaten, 1 theelepel oregano, 1 fijngehakt teentje knoflook, 2 basilicumblaadjes, 2 eetlepels olijfolie.
  2. Meng de zeevruchten samen. Dit kunnen overigens allerlei zeevruchten zijn.  Breng op smaak met oregano, peper en / of zout. Gebruik de pizza spade om de pizza te heffen van het werkblad en leg het op de pizza steen in de Big Green Egg.
  3. Laat de pizza 3 minuten bij ongeveer 320 ° C bakken. Schuif de pizza spade onder de pizza en haal hem uit je Egg.

Smullen maar!