Recepten

Recept

Recept

Zoete aardappel dahl

Zoete aardappel dahl

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Grote gele uien
Zoete aardappel
Wortels
Linzen
Kurkuma
Curry poeder
bouillon
Blik magere kokosmelk
Zonnebloemolie

Voorbereiding

  1. Verhit de Egg met convEGGtor en rooster tot 180 graden.
  2. Versnipper de ui, schil de zoete aardappels en snijd deze in blokjes van 2 bij 2 cm. Schil en snijd de wortels in plakken van ong 1 cm.
  3. Kook water voor de bouillon.

Bereiding

  1. Zet de Dutch Oven op het rooster en verhit een beetje zonnebloemolie in de pan.
  2. Fruit de ui met de kruiden en voeg daarna de aardappel en wortel toe.
  3. Schep een paar keer om en voeg de kokosmelk toe.
  4. Sluit de Egg en laat 5 min dicht.
  5. Voeg de linzen toe, schep om en voeg de bouillon toe. Sluit de Egg weer en laat in 20 min garen.
  6. Serveer met rijst of quinoa en garneer eventueel met koriander.