Recepten

Recept

Recept

Kippendij-cake

Kippendij-cake

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Zeeuws- of ontbijtspek
Kippendij
Rub voor kip
BBQ saus
Sjalotjes
Teentjes knoflook
Rode paprika
Gele paprika
Groene paprika
Optioneel: 2 rode pepers

Benodigheden

Cakeblik

Voorbereiding

  1. Verhit de Egg met convEGGtor tot 130 graden.
  2. Versnipper de sjalot, rode pepers en de knoflook en snijd de paprika’s in dunne reepjes.
  3. Snijd de kippendij in kleine stukjes en meng deze met de rub.
  4. Bedek het cakeblik met de plakken spek, begin in het midden en werk trapsgewijs naar buiten. Strooi een klein beetje peper en zout over het spek op de bodem en voeg ong. een derde van de kip toe. Plaats hier de helft van de groenten op en bouw zo de cake af (kip-groenten-kip-groenten-kip). Vouw het spek naar binnen en sluit de vulling hiermee goed af. Let op: Het blik vantevoren invetten is niet nodig, er komt veel vet van het spek af.

Bereiding

  1. Plaats de cake op het rooster en gaar tot een kerntemperatuur van 55 graden. Verwijder de cake en giet het vocht af.
  2. Pak de cake uit het blik en plaats hem weer op het rooster. Lak de cake mooi af met de BBQ saus.
  3. Gaar de cake weer tot een kerntemperatuur van 76 tot 78 graden is bereikt.
  4. Haal hem van het rooster en laat hem nog tien minuten rusten.
  5. Garneer eventueel met verse peterselie en eet smakelijk!

Tip: Voeg wat houtsnippers toe om de cake echt afwijkend te maken t.o.v. een hartige cake uit de oven 😉