Recepten

Recept

Recept

Aubergine bruschetta

Aubergine bruschetta

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Grote aubergine
Olijfolie
Gekookte rode biet
Prosciutto
Geitenkaas
Verse dille
Aceto balsamico
Cressen (tuin- of waterkers) naar keuze

Benodigheden

Cast Iron Grid

Voorbereiding

  1. Snij de aubergine in de lengte in plakken van ongeveer 1 cm dikte.
  2. Scheur de prosciutto aan stukjes en verkruimel de geitenkaas.
  3. Snij de dille fijn.
  4. Steek de BGE aan en laat oplopen tot 160°C en plaats het rooster.

Bereiding

  1. Bestrijk beide kanten van de plakken aubergine met olijfolie en rooster ze 3 minuten per kant.
  2. Leg ze op een blaadje.
  3. Verwarm de rode biet en snijd in partjes. Verdeel biet, prosciutto en geitenkaas over de plakken aubergine.
  4. Leg even terug op de BGE totdat de kaas begint te smelten. Garneer met fijngesneden dille en de cressen.