Recepten

Recept

Recept

Balinese kip saté

Balinese kip saté

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

12 uur marineren

Bereiding

Ingrediënten

Kipfilet
Gember, fijngehakt
Pinda olie (=arachide olie)
Sojasaus
Kurkuma (poeder)
Zwarte peper
Nootmuskaat (poeder)
Een snufje zout

Voorbereiding

  1. Snijd de kipfilet in vierkantje blokjes van ong 2 bij 2 cm.
  2. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en zorg dat alle kip goed bedekt is onder marinade.
  3. Dek de kom af en plaats dit minimaal 1u in de koelkast, bij voorkeur 12u!

Bereiding

  1. Verhit de Egg met rooster tot 180 graden.
  2. Rijg ondertussen de stukjes kip aan de spiesen en als de Egg warm genoeg is kan je ze gaan grillen (of direct op het rooster of met de spieshouder).
  3. Serveer met deze saus, garneer eventueel met verse koriander en eet smakelijk!