Recepten

Recept

Recept

Balsamico- champignon kip

Balsamico- champignon kip

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

45 min knoflook roken

Bereiding

Ingrediënten

Kipfilet of kipdij
Boter
Olijfolie
Snufje zeezout en verse peper
Gele uien
Champignons
Gerookte knoflook of 3 teentjes gewone knoflook
Balsamico
Chilivlokken
Verse tijm
Water
Verse bieslook of peterselie

Voorbereiding

  1. Verhit de Egg met convEGGtor, rooster en plancha tot 180 graden, of 150 graden, indien je de knoflook nog moet roosteren. Verdere instructies daarvoor vind je hier.
  2. Versnipper de uien, snijd de champignon in dunne plakjes en hak de verse kruiden fijn (maar houd deze wel gescheiden!).
  3. Plet de geroosterde knoflook of snijd de gewone teentjes fijn.

Bereiding

  1. Besprenkel de kip met peper en zout, verhit de boter en olijfolie op de plancha en braad de kip een paar minuten per kant aan.
  2. Sluit de deksel en laat de kip nu verder garen. Keer af en toe om.
  3. Verwijder de plancha en kip uit de Egg zodra deze gaar. Pak de kip in in aluminiumfolie.
  4. Plaats de skillet, verhit wat boter en fruit de ui en champignons. Voeg na ong. een minuut de knoflook toe en doe de deksel 2 minuten dicht.
  5. Voeg de balsamico, tijm en chilivlokken toe en roer het geheel 1 minuut door. Voeg het water toe, kook 2 minuten en plaats de kip erin (zonder aluminiumfolie!).
  6. Laat de vloeistof indikken tot gewenste textuur en serveer met de bieslook of peterselie.