Recepten

Recept

Recept

Bierkip

Bierkip

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Hele kip
Olijfolie
Blikje Radler (halfvol)
Limoen
Citroen

Marinades / sauzen

Zwarte peper
Zout
Paprikapoeder
Basterdsuiker
Gemalen kruidnagel
Uienpoeder
Komijnpoeder
Knoflookpoeder

Voorbereiding

  1. Steek de Big Green Egg aan en plaats de convEGGtor met de pootjes omhoog in de EGG, sluit de deksel en breng naar een temperatuur van 180 °C.
  2. Meng intussen alle ingrediënten voor de rub (onder marinades en sauzen) door elkaar. Haal voorzichtig de huid van het kippenvlees los door de vingers onder de huid te steken en van links naar rechts te bewegen.
  3. Verdeel wat van de rub tussen de huid en het vlees en wrijf het goed in. Strooi ook wat rub in de holte van de kip. Wrijf de huid goed in met olijfolie en bestrooi ook deze met de rub tot hij helemaal bedekt is.

Bereiding

  1. Klem het halfvolle blikje Radler in de Beer Can Chicken Roaster en plaats de kip erover.
  2. Zet in de Round Drip Pan en plaats in het midden van de convEGGtor. Sluit het deksel van de EGG en gaar de beer can chicken 60-70 minuten.
  3. Neem de Drip Pan uit de EGG en rasp voor serveren nog wat limoen- en citroenschil over het vogeltje.