Recepten

Recept

Recept

Bloemkoolpizza

Bloemkoolpizza

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

1 Grote (700 gram) bloemkool
2 Grote eieren
100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
2 el Gedroogde kruiden (oregano, basilicum, rozemarijn & tijm zien hier lekker bij)
Peper en zout
100ml Pizza of Tomatensaus
100 gram Mozzarella
Handvol verse basilicum

Voorbereiding

  1. Verklein de bloemkool in een keukenmachine totdat de grote heeft van rijstkorrels.
  2. Kook de bloemkool in enkele minuten gaar.
  3. Knijp hand voor hand het vocht uit de bloemkool in een theedoek. Zorg dat echt al het vocht eruit geknepen wordt, anders krijg je geen krokante pizza bodem.
  4. Verhit de Egg met convEGGtor, rooster en Pizza stone tot 220 graden.

Bereiding

  1. Klop de eieren met kruiden, peper en zout (en eventueel kaas) in een kom en schep de bloemkool erbij en meng tot 1 geheel.
  2. Vorm de bodem nu maximaal ter grootte van de pizzasteen en plaats het op de pizzasteen. Laat het nu 35 min in de Egg gaar worden.
  3. Haal de bodem eruit, bedek met saus en mozzarella en plaats nog enkele minuten terug in de Egg.
  4. Serveer met de verse basilicum en eet smakelijk!