Recepten

Recept

Recept

Coquilles

Coquilles

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Coquilles (Sint- Jakobsschelp)
Ongezouten boter
Olijfolie
Verse peper
Zeezout
Citroen
Peterselie

Voorbereiding

  1. Verhit de Egg met Dutch Oven of plancha tot 250 graden.
  2. Verwijder eventuele uitsteeksels van de coquilles, spoel ze af onder de kraan en dep ze droog met keukenpapier.
  3. Snijd de peterselie fijn.

Bereiding

  1. Besprenkel de coquilles rijkelijk met peper en zout.
  2. Verhit de olijfolie en boter op de gietijzeren bodem en zodra deze begint te roken, kunnen de coquilles en peterselie eraan toegevoegd worden.
  3. Gaar ze 1.5min per kant, zonder ze aan te raken. De coquilles horen een mooi goudbruine korst te krijgen en van binnen nog wit/doorzichtig te zijn.
  4. Verwijder ze uit de Egg, besprenkel met citroensap en serveer gelijk!