Recepten

Recept

Recept

Entrecote gegrild

Entrecote gegrild

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Een dikke entrecote
Bakje rucola
Baslamico azijn
Olijfolie
Peper
Zout
Parmezaan

Benodigheden

Cast Iron Grid
Houten plank

Voorbereiding

  1. De Parmezaan grof schaven.  Mooie stukken afsnijden en insmeren met een beetje olijfolie, peper en zout of een rub dat kan ook.
  2. Verhit de BGE met rooster tot 200 graden.

Bereiding

  1. De entrecote grillen op 200 graden, niet te veel draaien dan krijg je van die mooie strepen.
  2. Als hij klaar is 5 minuutjes laten rusten op een plank. Dan een groot bord of schaal pakken. Leg een bedje met rucola neer. De entrecote in dunne plakken snijden en het vet apart houden voor de hond of zo.
  3. Leg de entrecote plakken op de rucola. Dan weer rucola eroverheen zodat je het vlees niet meer ziet. Beetje olijfolie, balsamico, peper, zout en Parmezaan eroverheen.  Zo serveren en bij het serveren pas omscheppen.
  4. Vergeet nier een lekker wijntje in te schenken…  eetsmakelijk!