Recepten

Recept

Recept

Flaming Dust Zalm

Flaming Dust Zalm

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Zalm met huid
Honing
Teriyaki saus
Flaming Dust (zoethout BBQ rub)
Zoutvlokken
Bosbessen
Honing

Marinades / sauzen

BBQ saus
Bosbessenjam
Honing
Flaming Dust (Zoethout BBQ rub)
Verse bosbessen

Benodigheden

Stainless Steel Grid
Instant Read Digital Thermometer
1 Alder Grilling Plank

Voorbereiding

1. Week de plank 1 uur in water en verwarm de Green Egg (zonder rooster!) tot een temperatuur van 165 graden. Leg na het weken de plank op de gloeiende houtskool en wacht tot deze begint te verkolen voordat u hem uit de Green Egg haalt.
2. Leg het standaardrooster in de Green Egg.

Bereiding

1. Leg de zalm op de verkoolde kant van de bank voor een intensere rooksmaak. Meng de teriyaki en de honing door elkaar en bestrijk de zalm met dit mengsel. Bestrooi met de Flaming Dust Rub en de zoutvlokken.
2. Leg de plank met de zalm op het rooster, sluit de deksel van de Green Egg en laat de zalm roken totdat deze een kerntemperatuur van 55 graden heeft. Controleer de temperatuur met de Instant Read Digital Thermometer.
3. Verwarm ondertussen de BBQ- Saus en meng de overige ingrediënten voor de saus erdoor.
4. Verdeel de zalm over borden, bestrijk met de bosbessensaus en garneer met de losse bosbessen en honing.

Serveer en eet smakelijk!
Tip: Serveer met gegrilde groene asperges!