Recept
Recept
1. Week de plank 1 uur in water en verwarm de Green Egg (zonder rooster!) tot een temperatuur van 165 graden. Leg na het weken de plank op de gloeiende houtskool en wacht tot deze begint te verkolen voordat u hem uit de Green Egg haalt.
2. Leg het standaardrooster in de Green Egg.
1. Leg de zalm op de verkoolde kant van de bank voor een intensere rooksmaak. Meng de teriyaki en de honing door elkaar en bestrijk de zalm met dit mengsel. Bestrooi met de Flaming Dust Rub en de zoutvlokken.
2. Leg de plank met de zalm op het rooster, sluit de deksel van de Green Egg en laat de zalm roken totdat deze een kerntemperatuur van 55 graden heeft. Controleer de temperatuur met de Instant Read Digital Thermometer.
3. Verwarm ondertussen de BBQ- Saus en meng de overige ingrediënten voor de saus erdoor.
4. Verdeel de zalm over borden, bestrijk met de bosbessensaus en garneer met de losse bosbessen en honing.
Serveer en eet smakelijk!
Tip: Serveer met gegrilde groene asperges!
Astridlaan 226
9500 Geraardsbergen
België
T: +32(0)479 403 766
E: info@steenhouwerijmatthys.be
Maandag: 10.00 – 17.00
Dinsdag: 10.00 – 17.00
Woensdag: 10.00 – 17.00
Donderdag: 10.00 – 17.00
Vrijdag: 10.00 – 17.00
Zaterdag: 10.00 – 16.00
Zondag: Gesloten
Gesloten op Belgische feestdagen
Leerlooierij 11
4651 SM Steenbergen
Maandag: 09.00 – 17.00
Dinsdag: 09.00 – 17.00
Woensdag: 09.00 – 17.00
Donderdag: 09.00 – 17.00
Vrijdag: 09.00 – 17.00
Zaterdag: 10.00 – 13.00
Zondag: Gesloten
Afwijkende openingstijden
27 april: Gesloten
BBQ Buitenkeuken Totaal B.V. | KvK-nummer: 89363256 | BTW-identificatienummer: NL864959230B01 | IBAN: NL22ABNA0119672847 | BIC: ABNANL2A
© 2024 BBQ Buitenkeuken Totaal