Recepten

Recept

Recept

Gamba’s met zoutkorst

Gamba’s met zoutkorst

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Gamba's
Limoen
Citroen
Grof zout
Eiwitten

Voorbereiding

  1. Verwarm de BGE met rooster naar een temperatuur van 220 °C. Maak intussen de zoutkorst door het zeezout met de eiwitten en zoveel water te mengen tot een niet te vochtig, kneedbaar zoutmengsel is ontstaan.
  2. Verdeel een laagje van ongeveer 1 centimeter van het zoutmengsel over de bodem van de Deep Dish Baking Stone. Leg de gamba’s met de bolle kant op de staart in het zout, zorg dat de koppen op de rand van de Deep Dish Baking Stone liggen. Dek de staarten af met het resterende zoutmengsel en druk zachtjes aan.

Bereiding

  1. Zet de Deep Dish Baking Stone op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Laat de gamba’s ca. 15-20 minuten garen tot de koppen mooi roze van kleur zijn en het zout hard is.
  2. Snijd intussen de limoen of citroen in partjes.
  3. Haal de Deep Dish Baking Stone uit de EGG en sla de zoutkorst met een hamertje kapot en haal de gamba’s eruit.
  4. Serveer direct met de partjes limoen of citroen om desgewenst over de gamba’s uit te knijpen.