Recepten

Recept

Recept

Gebraden geit

Gebraden geit

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Zadelstuk van de geit
Knoflookolie
Citroen (schil eraf en fijngeraspt)
Handjes hooi
Flesje bokbier
Sjalots
Boter
Schil van een 1/2 limoen, fijngeraspt

Marinades / sauzen

Yoghurtdip: 200gr Griekse Yoghurt
Yoghurtdip: 1tl Zout
Yoghurtdip: Schil van een 1 citroen, fijngeraspt

Benodigheden

Rectangular Drip Pan
convEGGtor
Instant Read Digital Thermometer

Voorbereiding

  1. Bestrijk het vlees met knoflookolie en peper en zout en bestrooi met de helft van de citroenschil.
  2. Laat de rub 30min intrekken in de koelkast.
  3. Bekleed de Drip Pan met een dubbele laag aluminiumfolie en leg hier het hooi in en schenk het bokbier erbij. Snijd de citroen doormidden en plaats deze samen met de sjalotjes in de Drip Pan.
  4. Meng de ingrediënten voor de yoghurtdip door elkaar.
  5. Verhit de BGE met rvs rooster en convEGGtor tot 300 graden.

Bereiding

  1. Snijd de boter in blokjes en leg ze samen met het vlees in de Drip Pan.
  2. Zet de Drip Pan op het rooster en sluit de BGE. Laat het vlees 15 tot 20 min garen.
  3. Controleer met de Digital Thermometer de temperatuur van het vlees en houdt een kerntemperatuur van 50 graden aan.
  4. Haal het vlees uit de BGE en bestrooi het met de resterende citroenschil en de limoenschil.
  5. Pel de sjalotjes en serveer deze samen met de yoghurtdip bij het vlees.

Eet smakelijk!