Recepten

Recept

Recept

Gegratineerde oesters

Gegratineerde oesters

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Grote oesters
Bosje platte peterselie
knoflook
Panko
Parmezaanse kaas
Roomboter
Rode peper (naar smaak)
Citroen

Voorbereiding

  1. Verhit de Egg met rooster tot 150 graden.
  2. Hak ondertussen de peterselie, knoflook, panko, de parmezaan en de eventuele peper fijn.
  3. Open de oesters en snijd het vlees los (ook aan de onderkant!).
  4. Laat de oester in de schelp met het vocht, schep het de garnering over de oesters en leg er een klontje boter naast in de schelp.

Bereiding

  1. Plaats de oester in de Egg en laat ze 6-8 min liggen.
  2. Haal ze daarna uit de Egg en besprenkel met een beetje citroensap.

Eet smakelijk!