Recepten

Recept

Recept

Gekonfijte eendenbout

Gekonfijte eendenbout

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Eendenbouten
Grof zeezout
Suiker
Soja-olie
Hazelnoten
(Voor het konfijten): 3liter Eenden- of ganzenvet
(Voor het konfijten): 1 bol Knoflook
(Voor het konfijten): 2 Laurierblaadjes

Benodigheden

Rectangular Drip Pan
convEGGtor (Plate setter)
Stainless Steel Grid (rvs rooster)
Cast Iron Dutch Oven
Cast Iron Grid
Cast Iron Griddle Half Moon
Slagers- of vershoudfolie
Koekenpan

Voorbereiding

1. Meng het grove zeezout en de suiker en verdeel de helft van het mengsel over de bodem van de Rectangular Drip Pan. Leg de eendenbouten op de vetkant hierop en bestrijk ze met het resterende zoutmengsel. Bedek dit met folie, leg er een plank op en zet hier iets op om het aan te drukken, bijv. een conserveringsblik. Laat dit 24 uur in de koelkast marineren.
2. Na deze 24 uur moeten de bouten nog 2 uur konfijten, houd hier dus rekening mee met het aansteken van de Green Egg.
3. Verwarm de Green Egg, samen met de convEGGtor (pootjes omhoog!) en het rvs rooster tot een temperatuur van 85 graden.
4. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze daarna fijn.

Bereiding

1. Plaats de Cast Iron Dutch Oven op het rooster, vul deze met het vet en wacht tot dit is gesmolten.
2. Veeg het zoutmengsel van de eendenbouten en leg ze voorzichtig in het vet. Snijd de knoflook (ongepeld) overdwars door de helft en voeg deze samen met de laurierblaadjes toe.
3. Zet de deksel van de Dutch Oven erop en sluit de deksel van de Green Egg. Zorg ervoor dat de temperatuur niet boven 85 graden komt en laat de bouten ongeveer 2 uur konfijten.
4. Haal de bouten uit het vet wanneer ze gaar zijn en laat ze uitlekken.
5. Verwijder het rvs rooster en de convEGGtor en leg de Cast Iron Grid in de Green Egg. Plaats hierboven op de Cast Iron Griddle Half Moon en verwarm de Green Egg tot een temperatuur van 250 graden.
6. Bak de eendenbouten ongeveer 5 min op de huid in sojaolie goudbruin en krokant. Draai ze nu om en bak ze ongeveer 5 min op de vleeskant.
7. Neem de bouten uit de Green Egg, verdeel over de borden en garneer met de geroosterde hazelnootjes.

Serveer en eet smakelijk!

Tip: Serveer met Knolselderijpuree en bietjes! (Ook op deze website te vinden).