Recepten

Recept

Recept

Gevulde varkensfilet

Gevulde varkensfilet

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Granny Smith appel
Varkensfilet, aan één stuk
Hazelnoten
Munt
Zest van één limoen
Olijfolie

Benodigheden

Keukentouw
BBQ kwast
Koekenpan
Lekbak
Cast Iron Grip

Voorbereiding

  1. Verwarm de BGE tot 200°C en rooster de hazelnoten in een droge pan. Hak ze vervolgens grof met een mes of in een vijzel/keukenmachine.
  2. Verwijder het klokhuis van de appel en rasp grof. Meng de appel, noten, munt en zest.

Bereiding

  1. Snij de varkensfilet in en vouw open. Vul het vlees met het mengsel en rol goed dicht. Bind op met keukentouw en smeer in met olijfolie.
  2. Gebruik een lekbak in de BGE en gaar voor ongeveer 45 minuten. Af en toe draaien.

Voor het serveren het vlees 5 minuten laten rusten. In mooie plakken snijden en serveren met bijvoorbeeld aardappelpuree.