Recepten

Recept

Recept

Gevulde worst van de BGE

Gevulde worst van de BGE

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Boter
Rode uien
Stengels bleekselderij
Verse tijm
Bruine suiker
Rode wijn
Rode wijnazijn
Rode bessenjam
Saucijzen
Brie

Benodigheden

Koekenpan
Cast Iron Grid

Voorbereiding

  1. Fruit ui in ringen en fijngesneden selderij in de boter.
  2. Voeg tijm en suiker toe zodat het geheel karamelliseert.
  3. Schenk wijn en azijn erbij en laat inkoken voordat de jam wordt toegevoegd. Roer goed door en zet apart.
  4. Verwarm de BGE tot 220°C.

Bereiding

  1. Rooster de saucijzen kort – 6 minuten – onder voortdurend draaien.
  2. Snij ze nu in de lengte in. Vul ze met dungesneden plakjes brie en geef ze nog twee minuten op de BGE.
  3. Vul af met het mengsel. Serveren met een frisse salade.