Recepten

Recept

Recept

Hele kip met sinaasappel

Hele kip met sinaasappel

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

1,5 uur marineren

Bereiding

Ingrediënten

Hele kip

Marinades / sauzen

sinaasappel
Balsamico azijn
Ketchup
Tenen knoflook
Komijn
Kruidnagels
Laurierblad
Olijfolie
Venkelzaad
Peper en zout
Verse tijm
Venkelzaad
Verse rozemarijn

Voorbereiding

  1. Terwijl de BGE naar de 180°C loopt, maal je voor de marinade kruidnagels fijn met komijn, venkelzaad, laurierblad, peper en zout.
  2. Gebruik een zesteur om de sinaasappel onder handen te nemen, vermeng met gehakte rozemarijn, tijm en knoflook. Voeg beide mengsels samen.
  3. Pers hierbij het sap van de sinaasappel, voeg paprikapoeder toe en de balsamico, met vijf el olijfolie. Maak af met een scheut ketchup.
  4. Marineer de kip tenminste 90 minuten in de marinade. Snij hem in, zodat zoveel mogelijk vlees in aanraking komt met de kruiden.

Bereiding

  1. Zet de kip nu op de standaard in Drip Pan en gaar 60 minuten in een gesloten BGE. Bestrijk af en toe met het mengsel, zodat de kip niet uitdroogt.
  2. Na een uur de kip op het rooster leggen en aan alle kanten krokant bakken.