Recepten

Recept

Recept

Iberico rack

Iberico rack

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Iberico rack met 8 ribben
Ouzo of pernod
Fijngeraspte citroenschil
Grof zeezout
Gemalen peper

Marinades / sauzen

2 teentjes knoflook voor marinade
verse oregano voor marinade
verse munt voor marinade
1 teentje knoflook voor vinaigrette
30 ml sherry azijn voor vinaigrette
75 ml olijfolie voor vinaigrette
1 tl fleur de sel voor vinaigrette
½ tl versgemalen zwarte peper voor vinaigrette
½ el fijngehakte verse munt voor vinaigrette
½ el fijngehakte, verse oregano voor vinaigrette

Benodigheden

Plate Setter (convEGGtor)
RVS Rooster
Instant Read Digital Thermometer

Voorbereiding

  1. Snijd met een scherp mes een ruitpatroon in de vetlaag van de varkensrack.
  2. Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar en wrijf deze goed in het vlees en tussen het vet. Breng op smaak met zwarte peper en grof zeezout en laat het vlees 60 minuten in de koelkast marineren.
  3. Meng intussen alle ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar.
  4. Steek de Big Green Egg aan, plaats de plate setter met de pootjes omhoog en verwarm de je Big Greeg Egg tot 100°C.

Bereiding

  1. Plaats het RVS rooster in de Big Greeg Egg, leg hier de rack op en sluit de deksel.
  2. Besprenkel het vlees om de 1½ uur met een eetlepel vinaigrette. De rack is na ongeveer 5-6 uur gaar.
  3. Houd bij Iberico vlees een kerntemperatuur van 57°C voor mooi rosé gegaard vlees. Houd bij gebruik van een ander ras biologisch scharrelvarken een iets hogere kerntemperatuur aan.
  4. Neem de rack uit de Big Green Egg, leg op een schaal en laat onder aluminiumfolie 30 minuten rusten.
  5. Verwarm intussen de ouzo of pernod in een kleine steelpan. Neem van het vuur en steek het met een lange lucifer aan. Schenk de brandende vloeistof voorzichtig over de rack en wacht tot dit is verdampt.
  6. Snijd het vlees in mooie plakken en besprenkel met de vinaigrette en het citroensap. Bestrooi met de citroenrasp, breng op smaak met peper, zout en geniet!