Recepten

Recept

Recept

Kebab van lam

Kebab van lam

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

2 uur marineren

Bereiding

Ingrediënten

Lamsvlees
Rode uien
Chilipepers

Marinades / sauzen

Kruidnagels
Peper en zeezout
Komijn
Korianderzaad
Paprikapoeder
Olijfolie

Benodigheden

Cast Iron Grid
Verchroomde vleespennen
Marinade injectiespuit

Voorbereiding

  1. Maal komijn, koriander, kruidnagel, paprikapoeder en peper en zout fijn. Voeg olijfolie toe tot de gewenste dikte.
  2. Snij het lamsvlees in blokjes en marineer dit minimaal 90 minuten in de koeling.
  3. Snij intussen pepers en ui in grove stukken.
  4. Rijg vervolgens afwisselend met het lamsvlees aan de vleespennen.
  5. Zorg voor een BGE temperatuur van 200°C en plaats het rooster.

Bereiding

  1. Rooster de kebabs 5 minuten. Wil je het vlees iets gaarder, neem dan wat extra tijd. Serveren met brood en/of salade.