Recepten

Recept

Recept

Kipsalade

Kipsalade

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

kipfilet
Sla
Komkommer
Rode paprika's
Zongedroogde tomaat

Marinades / sauzen

Dressing: yoghurt
Dressing: citroensap
Dressing: verse bieslook
Peper
Zout
Marinade: ½ tl sinaasappelzest
Marinade: 2 el olijfolie
Marinade: 1 tl paprikapoeder
Marinade: 1 tl knoflookpoeder
Marinade: 1 tl uienpoeder
Marinade: 1 tl citroensap
Marinade: 1 tl cayennepoeder

Voorbereiding

  1. Verhit de Egg met rooster tot 180 graden.
  2. Snijd ondertussen de paprika’s in dikke repen, en de rest van de groenten voor de salade.
  3. Meng de ingrediënten voor de marinade en smeer de kipfilets hier mee in.

Bereiding

  1. Gril de paprika’s tot ze een beetje zacht zijn en een lekkere BBQ smaak hebben.
  2. Gril de kipfilets tot ze gaar zijn, dit zal afhankelijk van de dikte een minuut of 15-25 duren.
  3. Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing.
  4. Snijd de kipfilets in reepjes en serveer met de rest van de salade.

Eet smakelijk!