Recepten

Recept

Recept

Lamsbout

Lamsbout

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Lamsbout zonder been à 2 kg
knoflook
peterselie
Crème fraîche
Panko (of grof broodkruim)

Voorbereiding

  1. Breng de BGE, met de Cast Iron Grid, naar een temperatuur van 180 °C.
  2. Bestrooi de lamsbout met peper en zout, ook de holte waar het been heeft gezeten.
  3. Pel de knoflook en hak deze fijn. Pluk de blaadjes van de peterselie en hak ook deze fijn.
  4. Meng de knoflook en peterselie met de crème fraîche en de panko. Bestrijk de bovenkant van het vlees met een gelijkmatige laagje van het crème fraîchemengsel.

Bereiding

  1. Leg de lamsbout op de vleeskant op het rooster van de Big Green Egg. Sluit de deksel en gril enkele minuten totdat het vlees mooi gekleurd is.
  2. Neem het vlees van het rooster, til het rooster met de Cast Iron Grid Lifter uit de EGG en plaats de convEGGtor met hierop de Rectangular Drip Pan.
  3. Leg het rooster en de lamsbout terug en sluit de deksel van de EGG. Breng de EGG naar een temperatuur van 150 °C en laat ca. 1½ uur garen tot de lamsbout een kerntemperatuur heeft van 54 °C.
  4. Laat het vlees 10 min rusten voor serveren.