Recepten

Recept

Recept

Lamskoteletjes met rub

Lamskoteletjes met rub

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Quinoa
Handvol verse fijngehakte peterselie
Twee takjes fijngehakte verse munt
Rode paprika
Komkommer
Rode ui
Olijfolie
Citroen
Peper en zout
½ tl kruidnagel
Venkelzaad
Korianderzaad
Komijnzaad
Paprikapoeder
Snuifje kurkuma
Chili peper
fijngehakte hazelnoten
Pistachenoten
Sesamzaad
Honing
Lamskoteletjes

Voorbereiding

  1. We starten met de Quinoa salade. Kook de quinoa zoals op de verpakking staat aangeven. Voor de salade heb je deze ingrediënten nodig: 200g quinoa  gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking, handvol fijngehakte verse peterselie, 2 takjes fijngehakte verse munt, 1 rode paprika in kleine blokjes gesneden, 1 komkommer, in kleine blokjes gesneden, 1 fijngesneden rode ui, 100ml olijfolie, 1 citroen alleen sap, zout en versgemalen zwarte peper. Meng de quinoa met de kruiden en groenten in een kom. Besprenkel het geheel met citroensap en olijfolie. Breng het op smaak met versgemalen peper en zout.
  2. Voor de rub verhit je een koekenpan en bak de droge kruidnagel, venkel , koriander en komijn tot het gaat geuren . Plaats het in een vijzel en maal tot een gladde massa.
  3. Combineer de kruiden met de rest van de ingrediënten in een kom en meng het goed.
  4. Verhit de BGE met rooster tot 200 graden.

Bereiding

  1. Wrijf elk lam kotelet in met de rub en het  mengsel en leg de koteletjes op de Big Green Egg, 2-3 minuten aan elke kant garen.