Recepten

Recept

Recept

Maiskolf met kerrieboter

Maiskolf met kerrieboter

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Komijnzaad
Korianderzaad
Boter
Kerriepoeder
Chilipeper
Vers korianderblad
Zest van 1 citroen
Maïskolven
Olijfolie

Benodigheden

Cast Iron Grid
Koekenpan
Maïskolf houders

Voorbereiding

  1. Zet de BGE op 160°C en verwarm een koekenpan. Laat hierin het komijn- en korianderzaad 1 minuut opwarmen.
  2. Maal fijn en voeg de boter, kerriepoeder, gesnipperde chilipeper, verse korianderblad en zest toe.
  3. Meng en breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep de boter op plasticfolie en vouw dubbel. Maak met een deegroller een dunne plak en leg 15 minuten in de vriezer.

Bereiding

  1. Bestrijk de maiskolven met olie en grill op de BGE, dit duurt ongeveer 10 minuten.
  2. Leg de kolven op een schaal en bedek met stroken boter voor het serveren.