Recepten

Recept

Recept

Ontbijttaart

Ontbijttaart

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Grove haver
Walnoten, fijngehakt
Sesamzaad
Honing
Vanille extract
(1 L) Griekse yoghurt (of turks, of een andere (fruit)yoghurt naar smaak, als die maar een beetje stevig is)
Vers fruit naar keuze (aardbeien, bessen, frambozen etc)
Vloeibare kokosolie (gesmolten kokosvet)
kaneel
(Gesmolten pure chocola als decoratie/garnering)

Voorbereiding

  1. Verhit de Green Egg met Cast Iron Grid tot een temperatuur van 165 graden.
  2. Meng alles behalve de yoghurt en het fruit in een kom door elkaar tot je een mooi ”deeg” mengsel hebt.
  3. Verdeel het mengsel over de Baking Stone en druk het ook tegen de randen goed aan.

Bereiding

  1. Zet de Baking Stone in de Egg en bak de bodem in ong 15-17 min goudbruin.
  2. Haal de Baking Stone uit de Egg en als de randen niet mooi omhoog staan, duw ze dan nog een beetje naar boven.
  3. Laat de bodem volledig afkoelen voor je hem uit de baking stone haalt, als je dit niet doet dan is de korst nog zacht en vervalt de vorm.
  4. Giet of schep de yoghurt erin en verdeel het fruit erover.
  5. Gebruik eventueel gesmolten pure chocola om de taart te decoreren.