Recepten

Recept

Recept

Pesto kip

Pesto kip

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

2 uur marineren

Bereiding

Ingrediënten

knoflook
Kipfilet
Pesto
Zongedroogde tomaatjes
Geraspte parmezaanse kaas
Mozzarella
Pijnboompitten
Rucola (ter garnering)
Olijfolie
Peper
Zout
Citroensap
Gedroogde oregano

Voorbereiding

  1. Hak de knoflook fijn en meng deze met de olijfolie, citroensap, 5 el pesto, peper en zout.
  2. Snijd de kipfilets open in de lengte en plaats er ong 3 zongedroogde tomaatjes in. Druk ze weer goed dicht en leg ze in de druippan (of skillet) en giet ze over met de de marinade. Zorg ervoor dat de hele schaal bedekt is in olie. Wrijf de filets goed in met de pesto marinade, bedek de schaal met folie en zet hem minimaal 2u in de koelkast.
  3. Verhit de Egg met convEGGtor tot 190 graden.

Bereiding

  1. Smeer de resterende pesto uit over de kipfilets.
  2. Snij de mozzarella bol in dunne plakjes en verdeel deze over de kip. Strooi de geraspte kaas eroverheen en druppel nog een heel klein beetje olijfolie over het geheel.
  3. Plaats de kip in de Egg en bij een kerntemperatuur van 60 graden strooi je pijnboompitten en oregano nog over de kaas heen. De kip is klaar als die een kerntemperatuur van 72 graden heeft.
  4. Haal de kip uit de Egg en garneer met rucola. Serveer met verse pasta of stokbrood en eet smakelijk!

Je kan ook eventueel het gerecht uitbreiden door er spekjes of cherrytomaatjes bij te strooien, dan is er minder zout in de marinade nodig.