Recepten

Recept

Recept

Roodpootpatrijs met zuurkool

Roodpootpatrijs met zuurkool

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Roodpootpatrijzen (zonder kop)
ontbijtspek
Casselerrib
(Voor de zuurkool): 250 gram Zuurkool
(Voor de zuurkool): 100 gram Ganzenvet
(Voor de zuurkool): 150 ml Witte wijn
(Voor de zuurkool): 2 Laurierblaadjes
(Voor de garnering): 100 gram Boter
(Voor de garnering): 2 takjes Bladselderij

Benodigheden

Cast Iron Grid
Cast Iron Dutch Oven
Koekenpan
Slagerstouw

Voorbereiding

1. Verwarm de Green Egg, met Cast Iron Grid, tot een temperatuur van 190 graden.
2. Wikkel de patrijzen in twee plakjes ontbijtspek per patrijs en bind ze op slagerstouw, zodat het spek stevig blijft zitten.
3. Snijd de casselerrib in twee dikke plakken.
4. Spoel de zuurkool af en laat deze uitlekken.
5. Was de bladselderij en snijd deze in reepjes.

Bereiding

1. Gril de roodpootprijzen rondom aan en gril de casselerrib aan beide kanten aan. Haal ze uit de Green Egg en zet de Dutch Oven op het rooster.
2. Smelt het ganzenvet in de oven en voeg de ingrediënten voor de zuurkool toe. Zet het deksel op de Oven en sluit de deksel van de Green Egg en laat het 20 min garen. Roer de zuurkool halverwege een keer goed door.
3. Leg na deze 20 min de patrijzen en de casselerrib op de zuurkool, zet het deksel van de Oven er weer op en sluit de Green Egg. Laat het geheel nog 7 min garen.
4. Haal de Oven uit de Green Egg en verwijder het spek van de patrijzen. Fileer de patrijzen vervolgens en snijd elke plak casselerrib in 4 stukken.
5. Verdeel de zuurkool over de borden en leg hier de patrijs en casselerrib op.
6. Smelt de boter in een pan en voeg de bladselderij toe. Besprenkel het geheel hiermee.

Serveer en eet smakelijk!

Tip: Serveer met La Ratte aardappels! (Ook op de site te vinden)