Recepten

Recept

Recept

Rum Karamel Banaan

Rum Karamel Banaan

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Roomboter (kamertemperatuur)
Bananen
lichtbruine Basterdsuiker
Stroop
Spiced rum
Citroensap
Slagroom voor ernaast
Chocola voor ernaast
IJs voor ernaast

Benodigheden

Aluminiumfolie

Voorbereiding

  1. Verhit de Egg tot 200 graden, met rooster.
  2. Meng de boter met het suiker en de stroop, en voeg vervolgens de rum en citroensap toe.
  3. Snijd de schil van de bananen in de lengte in, maar let op dat je ze niet door snijdt.

Bereiding

  1. Smeer een eetlepel van het botermengsel in de banaan.
  2. Vouw 6 bootjes van de aluminiumfolie, en plaats de bananen met de openkant naar boven in de folie.
  3. Verhit de bananen ong. 15 min op het rooster, ze moeten plakkerig en gekarameliseerd zijn als ze klaar zijn.

Serveer (met ijs, slagroom en chocolade) en eet smakelijk!