Recepten

Recept

Recept

Rund Braciole

Rund Braciole

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Dunne lappen rundvlees (3-5mm)
Plakjes prosciutto of parmaham
Teentjes knoflook
Peterselie plant
Pijnboompitten, geroosterd
Gedroogde cranberries

Marinades / sauzen

Olijfolie
Uien
Rode wijn
Passata
Tomatenpuree
Pecorino kaas

Benodigheden

Slagerstouw
Plastic folie

Voorbereiding

  1. Verhit de Egg met convEGGtor tot 170 graden.
  2. Sla ondertussen het rundvlees platter met de achterkant van een koekenpan. Leg plastic folie tussen de pan en het vlees.
  3. Hak de peterselie en knoflook fijn.
  4. Leg de plakjes ham op het rundvlees, smeer daar wat van de knoflook over uit, strooi wat cranberries en pijnboompitten erover en als laatste een beetje peterselie.
  5. Rol het vlees op en bind het vast met slagerstouw.

Bereiding

  1. Grill de rollen vlees een paar minuten per kant op het rooster.
  2. Versnipper ondertussen de uien.
  3. Haal het vlees uit de Egg en verlaag de temperatuur naar 130 graden.
  4. Zet de Dutch Oven op het rooster en giet er een beetje olijfolie in.
  5. Fruit de ui en voeg na 3 min de resterende knoflook toe.
  6. Voeg na 2 min de rode wijn toe en laat dit indikken tot de helft van het originele volume.
  7. Voeg nu ook de passata en tomatenpuree toe, roer goed door en voeg daarna de het vlees toe.
  8. Laat ong. anderhalf uur sudderen op de Egg, deksel dicht.
  9. Verwijder de convEGGtor en verhoog de temperatuur na anderhalf uur weer tot 180 graden, haal het vlees uit de pan en voeg de resterende pitten, cranberries en peterselie toe.
  10. Serveer met de geraspte kaas en brood.