Recepten

Recept

Recept

Sateh babi

Sateh babi

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Kophaas/varkenshaas
Ketjap manis
Vissaus
Kaffir limeblaadjes
Stengel citroengras
Gember
Sjalotten
Komijnzaad
Gula djawa
Rood pepertje
Paar takjes koreander
Ketjap manis
Limoen
Sjalotten

Benodigheden

Cast Iron Grid

Voorbereiding

  1. Snij citroengras, gember, sjalotten en pepertje klein en doe ze met kecap, vissaus en gula djawa in een kom.
  2. Scheur de limeblaadjes in stukken en doe ze bij de marinade.
  3. Rooster de komijn- en korianderzaadjes tot ze ietwat roken en geuren. Maal ze in de vijzel en doe ze bij de marinade.
  4. Snijd het varkensvlees in kleine blokjes en leg ze in de marinade. Zoals gezegd: doe dat lang, wat mij betreft een dag.

Bereiding

  1. Rijg dan aan de vleespennen.
  2. Rooster de sateh kort en draai af en toe. 5 minuten is meer dan genoeg.
  3. Meng voor de saus ketjap met limoen en zest van de limoen. De sjalotten in dunne ringetjes snijden en bij de saus doen.