Recepten

Recept

Recept

Spaanse gegrilde kip

Spaanse gegrilde kip

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Bio scharrelkip van 2kg
Citroenen
Handje verse peterselie
Zout & peper
Chorizo
knoflook

Benodigheden

BGE, Minimaal een small
Staub ronde cocette of Dutch Oven
Sauspan RVS

Voorbereiding

  1. Verwarm de Big Green Egg op 220 graden. Kook 2 citroenen en aardappelen 5 minuten in een pannetje met water. Giet ze af en prik de citroenen rond om in met een mes.
  2. Prop de kip vol met de gekookte citroenen, teentjes knoflook en blaadjes peterselie.
  3. Vervolgens strooi je er wat peper en zout over. Snij alvast de chorizo in plakjes van 1 centimeter.

Bereiding

  1. Besprenkel de Dutch oven met olijfolie, vervolgens leg je de aardappelen er in met de kip erover heen.
  2. Strooi nog wat chorizo en peterselie over het geheel en besprenkel het met olijfolie. Zet het geheel voor om en nabij 1 uur en 20 minuten in je Big Green Egg. Houd gedurende het eerste uur de deksel op de Dutch Oven en laat het vervolgens nog een half uur zonder deksel garen om de echte ”Egg” smaak erin te krijgen.

Smul!