Recepten

Recept

Recept

Spareribs van de BGE

Spareribs van de BGE

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Heet water
Ribben
Passata
Worcestershire saus
Bruine suiker
Appelazijn
Fijne mosterd
Gerookte paprikapoeder
Gedroogde oregano
Gemalen komijn

Benodigheden

Steelpan
Rectangular Drip Pan
Cast Iron Grid

Voorbereiding

  1. Maak eerst de lak; meng passata, Worcestershire saus, suiker, azijn, mosterd en de kruiden in een steelpan en verwarm tot het een kwart is ingekookt.
  2. Meng nu het hete water met 5 el van de lak in een bak en leg de ribben hierin. Dek de bak af.
  3. Verhit de BGE tot een temperatuur van 180 graden en plaats het rooster.

Bereiding

  1. Zet de bak 2 uur in de BGE. Keer halverwege eenmaal. Lak de ribben na afloop.
  2. Laat nu de temperatuur oplopen tot net iets boven de 200°C en gril ze op het rooster. Pak ze in aluminiumfolie en laat een paar minuten rusten voor het uitserveren.