Recepten

Recept

Recept

Tandoori kip shoarma

Tandoori kip shoarma

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

dag marineren

Bereiding

Ingrediënten

Citroenen
Yoghurt
knoflook
Gember
Chilipepers
Gemalen komijn
Kurkuma
Garam masala
Kipdij
Naan brood

Voorbereiding

  1. Pers het sap van 1 citroen en snijd de ander in partjes.
  2. Meng alle ingrediënten, m.u.v. de partjes citroen, de kip en het naanbrood, in een blender samen tot een gladde pasta.
  3. Giet de pasta over kip, smeer het goed in en laat het een dag in de koelkast marineren.
  4. Verhit de Egg tot 200 graden, plaats de lekbak en rijg de kip aan de joetisserie.

Bereiding

  1. Plaats de joetisserie en laat het vlees in ong 50 min garen tot een kerntemperatuur van 85 graden.
  2. Serveer met het naanbrood en knijp de citroenpartjes erover uit.