Recepten

Recept

Recept

Tomahawk steak

Tomahawk steak

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Tomahawk steak
Peper
Zout

Voorbereiding

  1. Wrijf het goed in met een flinke hoeveelheid zout en laat het vlees ong een kwartier op kamertemperatuur komen.
  2. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper.
  3. Verhit de Egg met rooster tot 230 graden.

Bereiding

  1. Grill het stuk vlees 4-5min per kant en haal het vervolgens de uit de Egg.
  2. Plaats de convEGGtor en verlaag de temperatuur naar 165 graden.
  3. Plaats de steak weer terug en gaar nog 20-30 min indirect tot een kerntemperatuur van 55-60 graden en haal het dan weer uit de Egg.
  4. Laat het nog 15 min rusten tot het een kerntemperatuur van 60-65 heeft.

Gebruikte accessoires voor dit recept