Recepten

Recept

Recept

Tulband met sinaasappelglazuur

Tulband met sinaasappelglazuur

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Zachte boter + extra om in te vetten
Eieren
80 + 20 g suiker
Zelfrijzend bakmeel
Amandelmeel
Citroen
Maanzaad
Melk (indien nodig)
Voor glazuur: 100 g poedersuiker
Voor glazuur: 20 ml sinaasappelsap

Voorbereiding

  1. Breng de BGE, met de convEGGtor en het rvs rooster, naar een temperatuur van 180 °C.
  2. Vet een kleine tulbandvorm in met boter.

Bereiding

  1. Splits het eigeel van het eiwit (voor alle 4 de eieren). Meng de boter met 80 gram van de suiker en klop hier de eidooiers doorheen, doe de eiwitten in een aparte kom.
  2. Meng het zelfrijzend bakmeel en het amandelmeel door het eidooiermengsel, rasp de citroenschil erover uit en spatel het maandzaad erdoor. Als het mengsel te compact wordt kunt u het verdunnen met een scheutje melk.
  3. Klop de eiwitten stijf en meng hier de 20 gram suiker door. Spatel de eiwitten door het eidooiermengsel.
  4. Verdeel het beslag over de ingevette vorm, zet deze op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Bak de tulband in ca. 35 minuten goudbruin en gaar.
  5. Neem de vorm uit de EGG en stort op een rooster om af te laten koelen.
  6. Verwarm de poedersuiker en het sinaasappelsap al roerend in een pannetje. Schenk de glazuur over de afgekoelde tulband.