Recepten

Recept

Recept

Wild zwijn

Wild zwijn

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Wildzwijnfilet (of nekstuk)
Voor de vulling: 50 gram Blauwe bessen (mag bevroren zijn)
Voor de vulling: 1 tl Mosterd
Voor de vulling: 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
Voor de vulling: 10 gram Eekhoorntjesbrood

Marinades / sauzen

Laurierbladeren
Jeneverbessenkorrels
Pimentkorrels
Peperkorrels
Zout

Voorbereiding

  1. Laat het eekhoorntjesbrood 20 minuten wellen in lauwwarm water. Knijp het vervolgens goed uit.
  2. Verhit de GreenEgg met convEGGtor en rooster tot 180 graden.
  3. Vijzel de ingrediënten voor de rub fijn en maak meng de ingrediënten voor de vulling om de vulling te maken.
  4. Snijd het vlees vervolgens in plakken van ongeveer 5 cm. Wrijf ze aan één kant in met de rub en verspreid vervolgens een beetje vulling daaroverheen. Rol ze dicht en steek ze vast met een prikkertje (of eventueel slagerstouw).

Bereiding

  1. Grill de rolletjes ong 20/30 min tot ze bijna gaar zijn. Ze zijn gaar als een kerntemperatuur van 63 graden is bereikt. Controleer dit met de thermometer. (TIP: Je kan hem vantevoren ook instellen, moet je wel de juiste thermometer hebben ;)). Haal ze dus ietsje eerder uit de Egg!
  2. Verwijder de convEGGtor en grill de rolletjes nog een paar minuutjes tot ze mooie grillstrepen rondom hebben.

Serveer en eet smakelijk!