Recepten

Recept

Recept

Zalmtartaar

Zalmtartaar

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Zalmfilet
Rode ui
(dijon)mosterd
Olijfolie (of naar smaak)
Handje verse dille
Peper
Citroensap van 0,5 citroen

Voorbereiding

  1. Snijd de zalm en ui in hele kleine blokjes.
  2. Snijd de dille fijn.
  3. Schep een eetlepel mosterd in een kom en voeg langzaam de olijfolie toe terwijl je met een garde een glad mengsel van de twee maakt.
  4. Voeg de citroensap toe en meng het weer glad.
  5. Voeg de zalm en rode ui toe en schep het mengsel voorzichtig om zodanig dat alles gelijk verdeeld is.
  6. Voeg de dille toe en schep weer voorzichtig om.
  7. Breng op smaak met peper en serveer op de zoutsteen.

Serveer met toast of stokbrood of als voorafje.